Brownies met karamel en pinda's

Als je echt van chocola houdt, dan vind je dit recept het einde. En het is nog eens eenvoudig zelf te maken ook!

Brownies met karamelIngrediënten voor de brownies
• 220 g boter (gesmolten)
• 320 g rietsuiker
• 1 theelepel Irish coffee-extract
• 80 gram Droste pastilles (melk)
• 2 eieren
• 200 g bloem
• snufje zout

Ingrediënten voor de karamel
• 100 ml slagroom
• 1 eetlepel ahorn siroop
• 75 g fijne tafelsuiker
• 25 g boter, in stukjes gesneden
• 60 g gezouten pinda's, grof gehakt
• ½ theelepel zout

Verdere benodigdheden
• 2 pannen
• spatel
• bakblik
• bakpapier
• garde


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de bakvorm in met wat boter en bekleed de vorm daarna met bakpapier.

Breng voor de karamel in een pan de slagroom met de ahorn siroop aan de kook. Strooi hier de suiker doorheen en voeg de stukjes boter toe en blijf roeren. Roer er wanneer de boter gesmolten is ½ theelepel zout door.

Let op! Dit mengsel wordt heel heet. Blijf goed roeren tot de karamel indikt. Schraap hierbij ook goed over de bodem en zijkanten; de suiker kan snel aanbranden anders.

De karamel zal nu langzaam aan donkerder kleuren. Wanneer de karamel de kleur heeft van toffee, giet je de karamel over in een kom. Schep er de pinda's door en zet weg. Terwijl de karamel afkoelt zal deze nog dikker worden.

Laat in een pan de boter smelten met de chocola. Neem de pan van het vuur en schep er de suiker en Irish coffee extract door. Meng goed tot de suiker goed gemengd is. Voeg een ei toe en roer tot het ei compleet is opgenomen, voor je het tweede ei toevoegt. Schep er dan de bloem en een snufje zout door tot je een glad beslag hebt. Schep het beslag over in de bakvorm en giet dan de karamel er bij. Mix de twee door elkaar om een gemarmerd effect te krijgen.

Bak 20 tot 25 minuten in de oven tot de brownies-koek van de wand van de vorm loskomt. Laat goed afkoelen voor je de koek in blokken snijdt.

Chocladerecepten van toen

Droste heeft op een stoffige zolder een klein receptenboekje van Droste van zo'n 100 jaar geleden gevonden. Hierin staan 52 overheerlijke chocoladerecepten, die nu ook nog lekker zijn. Benieuwd naar deze recepten -> 



Uw eigen chocoladerecept online?

Heeft u zelf ook een heerlijk chocoladerecept en wilt u deze met ons delen? Mail die dan naar: recepten@droste.nl. En wie weet vindt u deze binnenkort ook online op onze website!  
 
Beleef de smaak van Droste op vele verschillende manieren met eenvoudig zelf te bereiden chocoladerecepten. Veel succes en bakplezier!
 
  • Meringue met Droste chocolade
  • Verschrikkelijke ikke (Minions) cupcake
  • Rijk gevulde chocolade cake (ca. 15 plakken)
  • Authentieke Droste chocolademouse
  • Chocolademuffins (ca 15 stuks)
  • Chocolade bavaroistaart met banaan
        (ca.12 stukken)
  • Warme chocolademelk (basisrecept voor 1 beker)
  • Chocolade koekjes
  • Franse chocoladetaart
  • Chocolade pistache biscotti
  • Witte chocoladetaart
  • Wittechocolade aardbei ijsbonbonSneeuwballen
  • Chocoladetaart
  • Varkentjes-in-de-modder-taart
  • Chocolade BBQ dip
  • Droste pastillemacaron met vruchtencrème
  • Vruchtencoulis (ten behoeve van de
        pastillemacarons)
  • Tiramisu
  • Brownies met karamel en pinda's
  • Chocolade cake pops
  • Monster cupcake
  • Chocolade muizen-kaas-taart
  • Wittechocolade aardbei-ijsbonbon
  • nieuws bij droste