Chocolade pistache biscotti

Chocolade Pistache biscottiBenodigdheden:
• 175 g Droste chocoladepastilles puur
• 75 g roomboter
• 1 ei
• 75 g gepelde pistache noten (ongezouten)
• 200 g zelfrijzend bakmeel
• 1,5 theelepel bakpoeder
• 75 g suiker
• 50 g griesmeel
• 2 theelepels citroenrasp (potje)
• 1,5 el Cognac of Vieux
• 4 el poedersuiker

Bereidingswijze:
Breng een bodempje water aan de kook. Breek de chocolade boven een kleine steelpan in stukjes en voeg 50 g boter toe. Hang de steelpan in de stoom van de pan met kokend water. De chocolade al roerend laten smelten en door de boter roeren.
Neem het chocolademengsel van het vuur en laat het iets afkoelen.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet de bakplaat in met de rest van de boter.
Klop het ei los. Hak de pistachenoten grof. Zeef de bakmeel en bakpoeder boven een kom. Voeg suiker, griesmeel, citroenrasp, Cognac of Vieux, ei, pistachenoten en de afgekoelde chocolade toe.
Meng het geheel door elkaar tot een zacht deeg. Verdeel het deeg in 24 balletjes. Druk de balletjes plat en leg ze op de bakplaat..

Ca. 25 min in de oven laten bakken, tot ze stevig aanvoelen. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen. Strooi de poedersuiker over de biscotti.

Chocladerecepten van toen

Droste heeft op een stoffige zolder een klein receptenboekje van Droste van zo'n 100 jaar geleden gevonden. Hierin staan 52 overheerlijke chocoladerecepten, die nu ook nog lekker zijn. Benieuwd naar deze recepten -> 



Uw eigen chocoladerecept online?

Heeft u zelf ook een heerlijk chocoladerecept en wilt u deze met ons delen? Mail die dan naar: recepten@droste.nl. En wie weet vindt u deze binnenkort ook online op onze website!  
 
Beleef de smaak van Droste op vele verschillende manieren met eenvoudig zelf te bereiden chocoladerecepten. Veel succes en bakplezier!
 
  • Meringue met Droste chocolade
  • Verschrikkelijke ikke (Minions) cupcake
  • Rijk gevulde chocolade cake (ca. 15 plakken)
  • Authentieke Droste chocolademouse
  • Chocolademuffins (ca 15 stuks)
  • Chocolade bavaroistaart met banaan
        (ca.12 stukken)
  • Warme chocolademelk (basisrecept voor 1 beker)
  • Chocolade koekjes
  • Franse chocoladetaart
  • Chocolade pistache biscotti
  • Witte chocoladetaart
  • Wittechocolade aardbei ijsbonbonSneeuwballen
  • Chocoladetaart
  • Varkentjes-in-de-modder-taart
  • Chocolade BBQ dip
  • Droste pastillemacaron met vruchtencrème
  • Vruchtencoulis (ten behoeve van de
        pastillemacarons)
  • Tiramisu
  • Brownies met karamel en pinda's
  • Chocolade cake pops
  • Monster cupcake
  • Chocolade muizen-kaas-taart
  • Wittechocolade aardbei-ijsbonbon
  • nieuws bij droste