Rijk gevulde chocoladecake
(ca. 15 plakken)

Cake is er in allerlei soorten en maken. Hieronder hebben wij de keuze gemaakt voor een heerlijke rijk gevulde chocoladecake met rozijnen, noten en gekonfijte kersen.

Droste cacao blikBenodigdheden:
- 40 g Droste cacaopoeder 
- 50 g rozijnen 
- 150 g boter of margarine 
- 150 g bruine basterdsuiker 
- zout 
- 3 eieren 
- 125 g zelfrijzend bakmeel 
- 1 1/2 eetlepel melk 
- 25 g fijngehakte, gekonfijte kersen (Franse vruchtjes) 
- 50 g fijngehakte, gemengde noten

Voor het glazuur:
- 10 g Droste cacaopoeder 
- 175 g poedersuiker
- 1 (klein) eiwit

Bereidingswijze:
Was de rozijnen in een zeef en doe ze in een kom. Schenk er heet water op en laat ze 1 à 2 uur wellen. Verwarm de oven voor op 150 °C. Vet een cakevorm in en bestuif deze met bloem. Dep de rozijnen droog en bestrooi ze met wat bloem. Doe de boter met suiker en het zout in een kom. Klop dit met de mixer tot er een romig mengsel ontstaat. Klop de eieren er een voor een door en blijf nog 2 minuten kloppen.

Schep afwisselend het zelfrijzend bakmeel en de melk door het beslag. Meng de rozijnen, de gekonfijte kersen en de fijngehakte noten erdoor. Doe het beslag over in de cakevorm. Bak de cake in ca. 1 uur en 15 minuten gaar. De cake is gaar als een erin gestoken satéstokje er weer droog uitkomt. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen. Keer de cake om op een taartrooster en laat de cake verder afkoelen. Roer voor het glazuur de poedersuiker met de Droste cacaopoeder en het eiwit door elkaar. Bestrijk de cake met het glazuur en laat het glazuur hard worden.

Chocladerecepten van toen

Droste heeft op een stoffige zolder een klein receptenboekje van Droste van zo'n 100 jaar geleden gevonden. Hierin staan 52 overheerlijke chocoladerecepten, die nu ook nog lekker zijn. Benieuwd naar deze recepten -> 



Uw eigen chocoladerecept online?

Heeft u zelf ook een heerlijk chocoladerecept en wilt u deze met ons delen? Mail die dan naar: recepten@droste.nl. En wie weet vindt u deze binnenkort ook online op onze website!  
 
Beleef de smaak van Droste op vele verschillende manieren met eenvoudig zelf te bereiden chocoladerecepten. Veel succes en bakplezier!
 
  • Meringue met Droste chocolade
  • Verschrikkelijke ikke (Minions) cupcake
  • Rijk gevulde chocolade cake (ca. 15 plakken)
  • Authentieke Droste chocolademouse
  • Chocolademuffins (ca 15 stuks)
  • Chocolade bavaroistaart met banaan
        (ca.12 stukken)
  • Warme chocolademelk (basisrecept voor 1 beker)
  • Chocolade koekjes
  • Franse chocoladetaart
  • Chocolade pistache biscotti
  • Witte chocoladetaart
  • Wittechocolade aardbei ijsbonbonSneeuwballen
  • Chocoladetaart
  • Varkentjes-in-de-modder-taart
  • Chocolade BBQ dip
  • Droste pastillemacaron met vruchtencrème
  • Vruchtencoulis (ten behoeve van de
        pastillemacarons)
  • Tiramisu
  • Brownies met karamel en pinda's
  • Chocolade cake pops
  • Monster cupcake
  • Chocolade muizen-kaas-taart
  • Wittechocolade aardbei-ijsbonbon
  • nieuws bij droste