Chocoladetaart

Chocolade taartBenodigdheden:
• 500 g pure Droste chocoladepastilles
• 250 g margarine
• 10 eieren
• 50 g suiker
• 35 g bloem

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een springvorm van 28 centimeter in.

Smelt de chocolade (magnetron). Roer de boter door de gesmolten chocolade. Klop de eiwitten stijf. Klop de dooiers en suiker tot een luchtig en citroenkleurig mengsel. Voeg de bloem bij het mengsel en meng het geheel goed. Klop het eier/bloem-mengsel door de chocolade.

Voeg een/derde van de eiwitten aan het chocolade-deeg toe en roer alles goed door elkaar. Schep de rest van de eiwitten er voorzichtig door. Doe het beslag in vorm en laat +/- 60 minuten bakken.

Chocladerecepten van toen

Droste heeft op een stoffige zolder een klein receptenboekje van Droste van zo'n 100 jaar geleden gevonden. Hierin staan 52 overheerlijke chocoladerecepten, die nu ook nog lekker zijn. Benieuwd naar deze recepten -> 



Uw eigen chocoladerecept online?

Heeft u zelf ook een heerlijk chocoladerecept en wilt u deze met ons delen? Mail die dan naar: recepten@droste.nl. En wie weet vindt u deze binnenkort ook online op onze website!  
 
Beleef de smaak van Droste op vele verschillende manieren met eenvoudig zelf te bereiden chocoladerecepten. Veel succes en bakplezier!
 
  • Meringue met Droste chocolade
  • Verschrikkelijke ikke (Minions) cupcake
  • Rijk gevulde chocolade cake (ca. 15 plakken)
  • Authentieke Droste chocolademouse
  • Chocolademuffins (ca 15 stuks)
  • Chocolade bavaroistaart met banaan
        (ca.12 stukken)
  • Warme chocolademelk (basisrecept voor 1 beker)
  • Chocolade koekjes
  • Franse chocoladetaart
  • Chocolade pistache biscotti
  • Witte chocoladetaart
  • Wittechocolade aardbei ijsbonbonSneeuwballen
  • Chocoladetaart
  • Varkentjes-in-de-modder-taart
  • Chocolade BBQ dip
  • Droste pastillemacaron met vruchtencrème
  • Vruchtencoulis (ten behoeve van de
        pastillemacarons)
  • Tiramisu
  • Brownies met karamel en pinda's
  • Chocolade cake pops
  • Monster cupcake
  • Chocolade muizen-kaas-taart
  • Wittechocolade aardbei-ijsbonbon
  • nieuws bij droste