Authentieke Droste chocolademousse

Altijd al zelf een chocolademousse willen maken? Hieronder vindt u een eenvoudig recept.

Authentieke_chocolademouseBenodigdheden voor 6 personen:


Bereiding:
Doe de chocolade in een kom en maal fijn met een staafmixer met hakmolen (de chocolade zal eerst wit kleuren, maar wordt vervolgens weer mooi bruin). Klop 100 ml van de slagroom lobbig en zet in de koelkast.

Doe de resterende slagroom met de koffielikeur in een steelpan en breng op een medium warmtebron aan de kook. Neem de pan van de warmtebron en roer de chocolade door de warme massa tot de chocolade is gesmolten. Laat het mengsel iets afkoelen.

Neem de lobbig geslagen slagroom uit de koelkast en spatel het licht afgekoelde chocolademengsel door de slagroom. Schenk in kleine bloempotjes of glaasjes en laat 3 uur in de koelkast opstijven.

Bestrooi de chocolademousse voor serveren met de echte Droste cacaopoeder en garneer met een toefje munt.

Chocladerecepten van toen

Droste heeft op een stoffige zolder een klein receptenboekje van Droste van zo'n 100 jaar geleden gevonden. Hierin staan 52 overheerlijke chocoladerecepten, die nu ook nog lekker zijn. Benieuwd naar deze recepten -> 


Uw eigen chocoladerecept online?

Heeft u zelf ook een heerlijk chocoladerecept en wilt u deze met ons delen? Mail die dan naar: recepten@droste.nl. En wie weet vindt u deze binnenkort ook online op onze website!  
 
Beleef de smaak van Droste op vele verschillende manieren met eenvoudig zelf te bereiden chocoladerecepten. Veel succes en bakplezier!

  • Meringue met Droste chocolade
  • Verschrikkelijke ikke (Minions) cupcake
  • Rijk gevulde chocolade cake (ca. 15 plakken)
  • Authentieke Droste chocolademouse
  • Chocolademuffins (ca 15 stuks)
  • Chocolade bavaroistaart met banaan
        (ca.12 stukken)
  • Warme chocolademelk (basisrecept voor 1 beker)
  • Chocolade koekjes
  • Franse chocoladetaart
  • Chocolade pistache biscotti
  • Witte chocoladetaart
  • Wittechocolade aardbei ijsbonbonSneeuwballen
  • Chocoladetaart
  • Varkentjes-in-de-modder-taart
  • Chocolade BBQ dip
  • Droste pastillemacaron met vruchtencrème
  • Vruchtencoulis (ten behoeve van de
        pastillemacarons)
  • Tiramisu
  • Brownies met karamel en pinda's
  • Chocolade cake pops
  • Monster cupcake
  • Chocolade muizen-kaas-taart
  • Wittechocolade aardbei-ijsbonbon
  • nieuws bij droste