Meringues met Droste chocolade

Meringues; iedereen kent het wel, maar wist u dat dit heel eenvoudig is om
zelf te maken? Het heeft namelijk maar twee ingrediënten: eiwit en suiker. Wie
heeft dat niet standaard in huis?

Ingrediënten:
• 4 eiwitten
• 250 gr witte basterdsuiker

Voor de versiering:
• Droste chocoladepastilles in gewenste smaak
• strooisel naar keuze: Strooisels zijn er in alle soorten en maten, van glanspoeder en cakeglitters, tot gekleurde hagelslag. 

Benodigdheden:
• mixer met gardes
• beslagkom
• schaaltjes
• spuitzak
• spatel
• bakpapier

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 110 graden en leg bakpapier op de bakplaat. Splits de eieren en doe het eiwit in de beslagkom (zorg er voor dat de beslagkom vet vrij is). Klop het eiwit stevig en voeg de suiker beetje bij beetje toe. Mix het geheel door elkaar, na het toevoegen van de beetjes suiker. Wanneer het schuim aan de mixer blijft kleven is het goed.

Schep het schuim in de spuitzak en spuit nu toefjes op het bakpapier met een doorsnee van ongeveer 3,5cm. Laat genoeg ruimte over tussen de toefjes, omdat zij nog uitzetten. Bak ze gaar in 1 uur. Als ze gaar zijn, kunt u ze eenvoudig van het bakpapier aftrekken. De meringues mogen lichtbruin van  kleur zijn. Hoe groter de meringues hoe langer de baktijd. Laat de meringues goed afkoelen voor u ze gaat versieren.

Smelt de chocolade in de magnetron (20 secondes en dan even omroeren tot dat alles goed gesmolten is). Doop nu een meringue in de chocolade en strooi er eventueel wat gekleurde strooisel overheen, leg het op het bakpapier om te laten drogen.

Chocladerecepten van toen

Droste heeft op een stoffige zolder een klein receptenboekje van Droste van zo'n 100 jaar geleden gevonden. Hierin staan 52 overheerlijke chocoladerecepten, die nu ook nog lekker zijn. Benieuwd naar deze recepten -> 



Uw eigen chocoladerecept online?

Heeft u zelf ook een heerlijk chocoladerecept en wilt u deze met ons delen? Mail die dan naar: recepten@droste.nl. En wie weet vindt u deze binnenkort ook online op onze website!  
 
Beleef de smaak van Droste op vele verschillende manieren met eenvoudig zelf te bereiden chocoladerecepten. Veel succes en bakplezier!
 
  • Meringue met Droste chocolade
  • Verschrikkelijke ikke (Minions) cupcake
  • Rijk gevulde chocolade cake (ca. 15 plakken)
  • Authentieke Droste chocolademouse
  • Chocolademuffins (ca 15 stuks)
  • Chocolade bavaroistaart met banaan
        (ca.12 stukken)
  • Warme chocolademelk (basisrecept voor 1 beker)
  • Chocolade koekjes
  • Franse chocoladetaart
  • Chocolade pistache biscotti
  • Witte chocoladetaart
  • Wittechocolade aardbei ijsbonbonSneeuwballen
  • Chocoladetaart
  • Varkentjes-in-de-modder-taart
  • Chocolade BBQ dip
  • Droste pastillemacaron met vruchtencrème
  • Vruchtencoulis (ten behoeve van de
        pastillemacarons)
  • Tiramisu
  • Brownies met karamel en pinda's
  • Chocolade cake pops
  • Monster cupcake
  • Chocolade muizen-kaas-taart
  • Wittechocolade aardbei-ijsbonbon
  • nieuws bij droste