Monster (Halloween) cupcake

Pas op, deze monsters zijn niet voor iedereen geschikt. Deze monsters hebben een eigen wil, en wat ze vooral willen is dat ze uitgedeeld worden op feestjes en verjaardagen!

Monster Halloween cupcakeIngredienten:
• cupcake beslag
• rode kleurstof
• groene kleurstof
• 2 eetlepels Droste cacaopoeder 
• 250ml slagroom
• 15gr poedersuiker
• oranje marsepein
• zwarte icing stift
• oranje chocolade bolletjes

Benodigdheden:
• twee beslagkommen
• mixer met gardes
• 2 thee lepeltjes
• spuitzak
• deegroller
• cupcake vormpjes
• kleine ronde uitsteker

Bereiding:
Mix het beslag voor cupcakes zoals aangegeven op de verpakking van de cupcakes. Doe hier de cacao doorheen en enkele druppels rode kleurstof. Mix dit tot een glad beslag. Doe het  beslag in de cupcakevormpjes. Vul de vormpjes voor twee derde met het beslag en bak deze in een voorverwarmde oven (160 graden) in 18 minuten gaar.

Als alle cupcakes gebakken zijn kunnen we verder met de versiering. Rol de oranje marsepein uit tot ongeveer twee of drie millimeter. Mocht de marsepein plakken, strooi er een beetje poedersuiker of maïzena overheen. Als de marsepein is uitgerold, steek er dan rondjes uit. Twee rondjes voor elke cupcake, dit worden de ogen. Met de zwarte icing stift trekt u streepjes over de oranje rondjes.
Klop nu de slagroom met poedersuiker stijf tot je er pieken van kunt draaien. Druppel er  enkele druppeltjes groene kleurstof in en klop nog een tijdje door tot de slagroom helemaal groen is. Doe de slagroom in een spuitzak met een mond naar keuze. Spuit de slagroom op de cupcakes. Omdat het monstertjes moeten worden, maakt het niet uit hoe de slagroom er op gespoten wordt. Laat uw creativiteit de vrije loop! Strooi de oranje bolletjes over de cupcakes en druk er voorzichtig de marsepein oogjes er op. Teken met de zwarte icing stift de mondjes en de cupcakes zijn klaar!

Chocladerecepten van toen

Droste heeft op een stoffige zolder een klein receptenboekje van Droste van zo'n 100 jaar geleden gevonden. Hierin staan 52 overheerlijke chocoladerecepten, die nu ook nog lekker zijn. Benieuwd naar deze recepten -> 



Uw eigen chocoladerecept online?

Heeft u zelf ook een heerlijk chocoladerecept en wilt u deze met ons delen? Mail die dan naar: recepten@droste.nl. En wie weet vindt u deze binnenkort ook online op onze website!  
 
Beleef de smaak van Droste op vele verschillende manieren met eenvoudig zelf te bereiden chocoladerecepten. Veel succes en bakplezier!
 
  • Meringue met Droste chocolade
  • Verschrikkelijke ikke (Minions) cupcake
  • Rijk gevulde chocolade cake (ca. 15 plakken)
  • Authentieke Droste chocolademouse
  • Chocolademuffins (ca 15 stuks)
  • Chocolade bavaroistaart met banaan
        (ca.12 stukken)
  • Warme chocolademelk (basisrecept voor 1 beker)
  • Chocolade koekjes
  • Franse chocoladetaart
  • Chocolade pistache biscotti
  • Witte chocoladetaart
  • Wittechocolade aardbei ijsbonbonSneeuwballen
  • Chocoladetaart
  • Varkentjes-in-de-modder-taart
  • Chocolade BBQ dip
  • Droste pastillemacaron met vruchtencrème
  • Vruchtencoulis (ten behoeve van de
        pastillemacarons)
  • Tiramisu
  • Brownies met karamel en pinda's
  • Chocolade cake pops
  • Monster cupcake
  • Chocolade muizen-kaas-taart
  • Wittechocolade aardbei-ijsbonbon
  • nieuws bij droste