Sneeuwballen

SneeuwballenBenodigdheden:
• 350 g Droste pure of melkchocolade pastilles, in stukjes
• 350 g basterdsuiker
• 275 g ongezouten boter, in stukjes
• 8 eieren
• eventueel 4 el sinaasappellikeur of Cognac
Droste cacaopoeder: om te bestuiven
• 200 g witte Droste chocoladepastilles, in stukjes
• 475 ml slagroom
• eventueel: 1 el sinaasappellikeur

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een ronde ovenschaal zorgvuldig met aluminiumfolie en strijk dit zo glad mogelijk. Smelt de chocolade (au bain marie, of in de magnetron). Voeg de suiker toe en roer totdat de chocolade is gesmolten en de suiker is opgelost. Zeef het mengsel boven de kom.

Klop de boter door het chocolademengsel met de mixer op de laagste stand en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Klop het geheel goed door. Roer de likeur of Cognac erdoor en giet het beslag in de ovenschaal.
 
Bak de taart in 1,25 tot 1,5 uur. (tot de bovenkant stevig is)  Het zachte midden stolt  tijdens het afkoelen. Zet de taart op een rooster. Leg een bord op de bovenkant (zodat deze recht wordt) en omwikkel de taart (met bord) met huishoud- of aluminiumfolie en zet de taart een nacht in de koelkast.

Maak de folie los, haal het bord eraf en leg een omgekeerde schaal op de taart. Stort  de taart op de schaal. Trek voorzichtig de folie eraf. Laat de taart afgedekt staan totdat u hem gaat garneren.

Hak de witte Droste chocolade fijn (gebruik eventueel een keukenmachine). Doe de chocolade in een kom. Verwarm 120 ml van de room totdat deze begint te pruttelen. Giet nu de verwarmde room bij de witte chocolade en wacht totdat de chocolade is gesmolten. Zeef het mengsel nu en laat het geheel op kamertemperatuur komen, onder af en toe roeren.

Klop de resterende room stijf. Voeg de likeur toe, en klop nog 30 seconden. Spatel een lepel room door het chocolademengsel.
Schep de crème in een spuitzak met kartelmondje, en spuit rozetten over de hele taart. Bestuif tenslotte de taart met de Droste cacaopoeder.

Chocladerecepten van toen

Droste heeft op een stoffige zolder een klein receptenboekje van Droste van zo'n 100 jaar geleden gevonden. Hierin staan 52 overheerlijke chocoladerecepten, die nu ook nog lekker zijn. Benieuwd naar deze recepten -> 



Uw eigen chocoladerecept online?

Heeft u zelf ook een heerlijk chocoladerecept en wilt u deze met ons delen? Mail die dan naar: recepten@droste.nl. En wie weet vindt u deze binnenkort ook online op onze website!  
 
Beleef de smaak van Droste op vele verschillende manieren met eenvoudig zelf te bereiden chocoladerecepten. Veel succes en bakplezier!
 
  • Meringue met Droste chocolade
  • Verschrikkelijke ikke (Minions) cupcake
  • Rijk gevulde chocolade cake (ca. 15 plakken)
  • Authentieke Droste chocolademouse
  • Chocolademuffins (ca 15 stuks)
  • Chocolade bavaroistaart met banaan
        (ca.12 stukken)
  • Warme chocolademelk (basisrecept voor 1 beker)
  • Chocolade koekjes
  • Franse chocoladetaart
  • Chocolade pistache biscotti
  • Witte chocoladetaart
  • Wittechocolade aardbei ijsbonbonSneeuwballen
  • Chocoladetaart
  • Varkentjes-in-de-modder-taart
  • Chocolade BBQ dip
  • Droste pastillemacaron met vruchtencrème
  • Vruchtencoulis (ten behoeve van de
        pastillemacarons)
  • Tiramisu
  • Brownies met karamel en pinda's
  • Chocolade cake pops
  • Monster cupcake
  • Chocolade muizen-kaas-taart
  • Wittechocolade aardbei-ijsbonbon
  • nieuws bij droste