Varkentjes-in-de-modder-taart

Deze taart lijkt heel moeilijk om te maken, maar is eigenlijk best simpel. Het is een taart op basis van Oreo koekjes met heel veel chocola! Heerlijk voor bij de thee met uw vriendinnen, en bij kinderen doet hij het ook heel goed!

Varkentjes-in-de-modder-taartIngrediënten:
• cakebeslag
• Oreo koekjes

Ingrediënten voor de ganache:
• 250gr pure chocolade pastilles van Droste
• 250ml slagroom

Ingrediënten voor vulling:
• bananenvulling

Extra voor de opmaak:
• 5 dunne repen chocolade (merk maakt niet uit)
• 33 kleinere chocoladereepjes
• roze marsepein
• witte marsepein
• donkere voedselkleurstof

Materiaal:
• mixer met gardes
• pureerder
• verschillende beslagkommen
• spatel
• bakblik van 24cm doorsnee
• bakspray
• bakpapier
• een lint naar keuze
• gereedschap om het marsepein mee te bewerken (satéprikker/klein mesje)
• deegroller
• kwast

Bereiding:
Zet eerst de oven aan en spuit het bakblik in met de bakspray. Bedek de bodem met bakpapier. Knip twee stroken af die net enkele centimeters boven de rand van het bakblik uitkomen en bedek deze hiermee. Leg de Oreo koekjes in bakpapier en rol hier met de deegroller overheen, zodat de koekjes verkruimelen. Ga net zo lang door tot de bodem van het bakblik bedekt is met ongeveer 2cm koekkruimels. Giet het cakebeslag er overheen en zorg dat de zijkanten goed dicht zijn. Doe de taart in de oven (volgens de werkwijze van het cakebeslag) en laat deze als hij klaar is goed afkoelen.
Als de taart is afgekoeld, kunt u deze overdwars doormidden snijden en vullen met de bananenvulling.

Laat de taart nu rusten en begin aan de ganache. Verwarm de slagroom in een pan totdat deze bijna kookt. Als de slagroom warm genoeg is, haalt u de pan van het vuur en smelt u de Droste chocolade stukje voor stukje. De slagroom blijft lang genoeg warm om alle chocola te doen smelten. Laat de ganache nu afkoelen. Smeer daarna de taart in met ganache. 
Op de zijkanten plakt u de grote en kleine chocoladerepen. De hoeveelheid repen die nodig zijn, is afhankelijk van de grootte van de taartvorm. Het is mogelijk dat de repen die u er net op gezet heeft, iets later naar beneden vallen. Als alles er tegen aan zit, bindt dan snel een lint er omheen, zodat ze niet meer kunnen omvallen.

Giet nu de rest van de ganache over de taart heen. De ganache moet nu genoeg afgekoeld zijn zodat het wat dikker is geworden. De ganache is nu de modderbak voor de varkentjes. Zet de taart in de koelkast om nog lekker op te stijven. De ganache zorgt er ook voor dat de chocoladerepen aan de taart blijven plakken.

Terwijl de taart in de koelkast staat, kunt u de varkentjes van marsepein maken. We gebruiken er drie: Eerst maken we er eentje die tegen het hek zit. Deze bestaat uit een buik, een kop en twee voorpoten. Maak twee balletjes. Eén voor de buik, waar u een kruisje opzet voor de navel, en eentje voor de kop. Op de kop maak je een rond ovaaltje voor de snuit. Met een satéprikker kunt u twee neusgaten maken. Met witte marsepein kunt u twee balletjes maken voor de ogen, die u bovenop de snuit plaatst. Met voedselkleurstof kunt u hier pupillen op schilderen. Nog twee oren er op, die u met een satéprikker in vorm kunt drukken en het eerste varken is klaar.

Het tweede varkentje duikt in de modder en steekt alleen met zijn achterwerk en achterpoten boven de modder uit. Hier heeft u dus een balletje voor nodig, waar u een krulstaart op maakt en twee achterpoten. Het achterwerk kan extra vormgegeven worden, door een lijn te trekken tussen de billen van het varkentje.

Het derde varkentje ligt heerlijk op zijn rug in de modder. Hier worden twee balletjes voor gemaakt, twee voorpoten en twee achterpoten. De kop is het zelfde als bij het eerste varkentje en de buik ook. Hier worden alleen de poten iets verder van de buik afgezet zodat het net lijkt of hij aan het zwemmen is.
Haal de taart uit de koelkast. Plaats je varkentjes in de modder en de taart is klaar!

Geïnspireerd door een foto op Pinterest.

Chocladerecepten van toen

Droste heeft op een stoffige zolder een klein receptenboekje van Droste van zo'n 100 jaar geleden gevonden. Hierin staan 52 overheerlijke chocoladerecepten, die nu ook nog lekker zijn. Benieuwd naar deze recepten -> 



Uw eigen chocoladerecept online?

Heeft u zelf ook een heerlijk chocoladerecept en wilt u deze met ons delen? Mail die dan naar: recepten@droste.nl. En wie weet vindt u deze binnenkort ook online op onze website!  
 
Beleef de smaak van Droste op vele verschillende manieren met eenvoudig zelf te bereiden chocoladerecepten. Veel succes en bakplezier!
 
  • Meringue met Droste chocolade
  • Verschrikkelijke ikke (Minions) cupcake
  • Rijk gevulde chocolade cake (ca. 15 plakken)
  • Authentieke Droste chocolademouse
  • Chocolademuffins (ca 15 stuks)
  • Chocolade bavaroistaart met banaan
        (ca.12 stukken)
  • Warme chocolademelk (basisrecept voor 1 beker)
  • Chocolade koekjes
  • Franse chocoladetaart
  • Chocolade pistache biscotti
  • Witte chocoladetaart
  • Wittechocolade aardbei ijsbonbonSneeuwballen
  • Chocoladetaart
  • Varkentjes-in-de-modder-taart
  • Chocolade BBQ dip
  • Droste pastillemacaron met vruchtencrème
  • Vruchtencoulis (ten behoeve van de
        pastillemacarons)
  • Tiramisu
  • Brownies met karamel en pinda's
  • Chocolade cake pops
  • Monster cupcake
  • Chocolade muizen-kaas-taart
  • Wittechocolade aardbei-ijsbonbon
  • nieuws bij droste