Witte chocoladetaart

Iedereen weet dat aardbeien en pure of melk chocola heerlijk samen zijn. Maar wist u dat aardbeien en witte chocolade ook lekker samen smaken?

Witte chocolade taartBenodigdheden:
• 115 g witte Droste chocoladepastilles
• 120 ml slagroom
• eventueel: 1 el rum of vanille essence
• 115 g boter
• 175 g suiker
• 3 eieren
• 225 g bloem
• 2 el bakpoeder
• snufje zout
• 675 g aardbeien, in plakjes
• 1 aardbei ter garnering
• 7,5 dl slagroom
• eventueel: 2 el rum of aardbeienlikeur

Voor de mousevulling:
• 250 g witte Droste chocolade in stukjes
• 3,5 dl slagroom
• eventueel: 2 el rum of aardbeienlikeur

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet twee 5 cm diepe springvormen van 23 cm. doorsnee in en bestuif ze met bloem. Leg bakpapier op de bodem. Doe de room (120 ml.) in een pannetje en verwarm het (niet laten koken). Doe nu de witte chocolade (115 gram) in de room, zodat het smelt en roer net zolang totdat er een glad mengsel ontstaat. Roer de melk, en eventueel de rum of de vanille-essence er door heen, en laat de massa afkoelen.

Klop de boter en suiker in 3-5 minuten licht en schuimig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop ze goed door het mengsel. Roer in een kom de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar. Voeg nu afwisselend een gedeelte van het bloemmengsel en de gesmolten chocolade toe aan het eimengsel. Giet het beslag in de springvormen en strijk de bovenkant glad.

Bak de taarten 20-25 minuten tot een prikker er weer schoon uitkomt. Stort de taarten na tien minuten op een taartrooster, trek het papier eraf, en laat ze verder afkoelen.

Voor de moussevulling: smelt al roerend de witte chocolade met de slagroom. Roer eventueel de rum of likeur erdoor en giet de vulling over in een kom. Laat het afkoelen en iets opstijven en klop het vervolgens met een garde licht op.

Snijd de beide taarten met een kartelmes in twee lagen. Zodat er 4 taartlagen ontstaan. Leg 1 laag op een schaal en strijk er 1 derde van de mousse op. Verdeel nu 1 derde van de aardbeienplakjes op de mousse, en leg hierop de 2e taartlaag. Herhaal de procedure, tot de mousse en aardbeienplakjes op zijn. Leg nu de laatste taartlaag erop.
 
Klop de slagroom, met de eventuele rum of likeur, stijf. Spreid nu ongeveer de helft op de boven- en zijkanten van de taart, zodat deze helemaal bedekt zijn met slagroom. Schep de rest in een spuitzak, en spuit decoraties op de taart. Versier de zijkanten met de laatste aardbeienplakjes en garneer de bovenkant met de rest van de aardbeien.

Chocladerecepten van toen

Droste heeft op een stoffige zolder een klein receptenboekje van Droste van zo'n 100 jaar geleden gevonden. Hierin staan 52 overheerlijke chocoladerecepten, die nu ook nog lekker zijn. Benieuwd naar deze recepten -> 



Uw eigen chocoladerecept online?

Heeft u zelf ook een heerlijk chocoladerecept en wilt u deze met ons delen? Mail die dan naar: recepten@droste.nl. En wie weet vindt u deze binnenkort ook online op onze website!  
 
Beleef de smaak van Droste op vele verschillende manieren met eenvoudig zelf te bereiden chocoladerecepten. Veel succes en bakplezier!
 
  • Meringue met Droste chocolade
  • Verschrikkelijke ikke (Minions) cupcake
  • Rijk gevulde chocolade cake (ca. 15 plakken)
  • Authentieke Droste chocolademouse
  • Chocolademuffins (ca 15 stuks)
  • Chocolade bavaroistaart met banaan
        (ca.12 stukken)
  • Warme chocolademelk (basisrecept voor 1 beker)
  • Chocolade koekjes
  • Franse chocoladetaart
  • Chocolade pistache biscotti
  • Witte chocoladetaart
  • Wittechocolade aardbei ijsbonbonSneeuwballen
  • Chocoladetaart
  • Varkentjes-in-de-modder-taart
  • Chocolade BBQ dip
  • Droste pastillemacaron met vruchtencrème
  • Vruchtencoulis (ten behoeve van de
        pastillemacarons)
  • Tiramisu
  • Brownies met karamel en pinda's
  • Chocolade cake pops
  • Monster cupcake
  • Chocolade muizen-kaas-taart
  • Wittechocolade aardbei-ijsbonbon
  • nieuws bij droste