Chocolade-custard

Voor 6 personen

Ingrediënten:
1/2 liter melk
50 gram (halve ons, of 5 afgestreken lepels) cacao
100 gram (1 ons) suiker
5 eieren

Bereiding:
Breng de melk aan de kook, voeg er de met wat hete melk aangemengde cacao bij en laat die even mee doorkoken.
Roer de eierdooiers glad met de suiker, voeg er de hete chocolademelk onder voortdurend roeren bij en doe alles weer in de de pan terug, om het onder flink roeren nog wat te laten binden. Neem de pan van het vuur; klop het wit van de 4 eieren stijf en meng er de vla door.
Dien de custard voor in een kristallen schaal en geef er droge biscuits, wafeltjes of iets dergelijks bij.

Overige chocoladerecepten van toen:

  • Chocoladevla
  • Romige chocoladevla
  • Chocoladecrème
  • Chocoladevla met sinaasappelen
  • Chocolade-custard
  • Chocoladepudding met maïzena
  • Chocoladepudding met gelatine
  •  

    Uw eigen chocoladerecept online?

    Heeft u zelf ook een heerlijk chocoladerecept en wilt u deze met ons delen? Mail die dan naar: recepten@droste.nl. En wie weet vindt u deze binnenkort ook online op onze website!
     
    Beleef de smaak van Droste op vele verschillende manieren met eenvoudig zelf te bereiden chocoladerecepten. Veel succes en bakplezier!

  • Meringue met Droste chocolade
  • Verschrikkelijke ikke (Minions) cupcake
  • Rijk gevulde chocolade cake (ca. 15 plakken)
  • Authentieke Droste chocolademouse
  • Chocolademuffins (ca 15 stuks)
  • Chocolade bavaroistaart met banaan
        (ca.12 stukken)
  • Warme chocolademelk (basisrecept voor 1 beker)
  • Chocolade koekjes
  • Franse chocoladetaart
  • Chocolade pistache biscotti
  • Witte chocoladetaart
  • Wittechocolade aardbei ijsbonbonSneeuwballen
  • Chocoladetaart
  • Varkentjes-in-de-modder-taart
  • Chocolade BBQ dip
  • Droste pastillemacaron met vruchtencrème
  • Vruchtencoulis (ten behoeve van de
        pastillemacarons)
  • Tiramisu
  • Brownies met karamel en pinda's
  • Chocolade cake pops
  • Monster cupcake
  • Chocolade muizen-kaas-taart
  • Wittechocolade aardbei-ijsbonbon
  • nieuws bij droste