Chocoladepudding met gelatine

Recept: Chocoladepudding met gelatineIngredienten:
0,5 liter melk
0,5 liter room
50 gram (0,5 ons of 5 afgestreken eetlepels) cacaopoeder
150 gram (1,5 ons of ongeveer 10 afgestreken eetlepels) suiker
stukje vanille
20 gram (2 lood) gelatine

Bereiding:
Breng de melk aan de kook met de vanille. Roer de suiker met de cacao door elkaar en meng ze met wat van de warme melk tot een vlietbaar papje; los de gelatine op in wat heet water.
Giet in de kokende melk eerst het cacao- en suikermengsel, neem de pan van het vuur en meng er dan de opgeloste gelatine door; neem er de vanille uit en giet de vloeristof in een met koud water omgespoelde puddingvorm. Roer van tijd tot tijd in de pudding, tot de masssa geleiachtig begint te worden; en de gelatine dus niet meer naar de bodem zakt. Laat de pudding stevig worden en presenteer er een vanillesaus bij of wat geslagten room met suiker en vanille.

Overige chocoladerecepten van toen:

  • Chocoladevla
  • Romige chocoladevla
  • Chocoladecrème
  • Chocoladevla met sinaasappelen
  • Chocolade-custard
  • Chocoladepudding met maïzena
  • Chocoladepudding met gelatine
  • Uw eigen chocoladerecept online?

    Heeft u zelf ook een heerlijk chocoladerecept en wilt u deze met ons delen? Mail die dan naar: recepten@droste.nl. En wie weet vindt u deze binnenkort ook online op onze website!
     
    Beleef de smaak van Droste op vele verschillende manieren met eenvoudig zelf te bereiden chocoladerecepten. Veel succes en bakplezier!

  • Meringue met Droste chocolade
  • Verschrikkelijke ikke (Minions) cupcake
  • Rijk gevulde chocolade cake (ca. 15 plakken)
  • Authentieke Droste chocolademouse
  • Chocolademuffins (ca 15 stuks)
  • Chocolade bavaroistaart met banaan
        (ca.12 stukken)
  • Warme chocolademelk (basisrecept voor 1 beker)
  • Chocolade koekjes
  • Franse chocoladetaart
  • Chocolade pistache biscotti
  • Witte chocoladetaart
  • Wittechocolade aardbei ijsbonbonSneeuwballen
  • Chocoladetaart
  • Varkentjes-in-de-modder-taart
  • Chocolade BBQ dip
  • Droste pastillemacaron met vruchtencrème
  • Vruchtencoulis (ten behoeve van de
        pastillemacarons)
  • Tiramisu
  • Brownies met karamel en pinda's
  • Chocolade cake pops
  • Monster cupcake
  • Chocolade muizen-kaas-taart
  • Wittechocolade aardbei-ijsbonbon
  • nieuws bij droste