Chocoladepudding met maizena

Ingrediënten:
1 liter melk
60 gram (6 afgestreken eetlepels) cacaopoeder
80 gram (8 afgestreken eetlepels) maïzena
150 gram (1,5 ons of ongeveer 10 afgestreken eetlepels) suiker

Bereiding:
Breng het grootste deel van de melk aan de kook, desverkiezende met een stukje vanille; roer de maïzena, de suiker en de cacao door elkaar, meng ze met de overgehouden koude melk tot een dunne pap, giet die onder voortdurend roeren in de kokende melk en laat alles samen (steeds roererende) nog even doorkoken tot het mengsel gaar en flink gebonden is. Giet de massa in een met koud water omgespoelde puddingvorm en laat ze door en door koud worden; presenteer bij de pudding een vanuillesaus.

Overige chocoladerecepten van toen:

  • Chocoladevla
  • Romige chocoladevla
  • Chocoladecrème
  • Chocoladevla met sinaasappelen
  • Chocolade-custard
  • Chocoladepudding met maïzena
  • Chocoladepudding met gelatine
  • Uw eigen chocoladerecept online?

    Heeft u zelf ook een heerlijk chocoladerecept en wilt u deze met ons delen? Mail die dan naar: recepten@droste.nl . En wie weet vindt u deze binnenkort ook online op onze website!
     
    Beleef de smaak van Droste op vele verschillende manieren met eenvoudig zelf te bereiden chocoladerecepten. Veel succes en bakplezier!

  • Meringue met Droste chocolade
  • Verschrikkelijke ikke (Minions) cupcake
  • Rijk gevulde chocolade cake (ca. 15 plakken)
  • Authentieke Droste chocolademouse
  • Chocolademuffins (ca 15 stuks)
  • Chocolade bavaroistaart met banaan
        (ca.12 stukken)
  • Warme chocolademelk (basisrecept voor 1 beker)
  • Chocolade koekjes
  • Franse chocoladetaart
  • Chocolade pistache biscotti
  • Witte chocoladetaart
  • Wittechocolade aardbei ijsbonbon Sneeuwballen
  • Chocoladetaart
  • Varkentjes-in-de-modder-taart
  • Chocolade BBQ dip
  • Droste pastillemacaron met vruchtencrème
  • Vruchtencoulis (ten behoeve van de
        pastillemacarons)
  • Tiramisu
  • Brownies met karamel en pinda's
  • Chocolade cake pops
  • Monster cupcake
  • Chocolade muizen-kaas-taart
  • Wittechocolade aardbei-ijsbonbon
  • nieuws bij droste