Veelgestelde vragen
(over chocolade)

De chocolade is wit uitgeslagen.
De oorzaak hiervan is dat de chocolade tijdens vervoer en/of opslag waarschijnlijk niet juist behandeld is. Door relatief grote temperatuur verschillen is de in de chocolade aanwezige cacaoboter aan de oppervlakte getreden en vervolgens gekristalliseerd. Dit doet op zich geen afbreuk aan de kwaliteit van het product, het is zelfs een teken dat de chocolade van kwalitatief goede samenstelling is. Door het witte laagje ziet de chocolade er echter minder smakelijk uit. Verder kan de warmte effect hebben op de smaak.

Is Droste chocolade glutenvrij?

Niet alle Droste chocolades zijn glutenvrij.
Voor informatie over gluten en andere allergenen: kijk op onze pagina over chocolade allergie├źn.

Zijn Droste producten kosjer?
Nee. Droste's producten zijn niet kosjer. Behalve Droste Cacao, dit product is zelfs kosjer voor pesach.

Bestaat er nog Droste chocoladelikeur?

Nee, er wordt geen Droste chocoladelikeur meer geproduceerd. Kijk op onze pagina Assortiment voor het totale Droste productenoverzicht.

Maakt u ook paaseitjes?
Nee. Al sinds enige jaren vervaardigt Droste geen paaseitjes meer.

Waarom worden niet alle letters van het alfabet gemaakt?

Er worden verschillende smaken chocoladeletters geproduceerd: Melk, Puur en Wit. Allen hebben een gewicht van 135 gram. Droste produceert de Melk chocoladeletters in bijna alle letters van het alfabet behalve de letters I, Q, U, X. Y, Z, omdat dit de minst gangbare letters zijn. De Puur en Witte chocoladeletters zijn verkrijgbaar in de letters M, P, S.

Ik ben allergisch. Wat zit er in jullie producten?
Bekijk de pagina allergenen, hier kunt u alle informatie vinden. klik hier.