Chocoladepudding met gelatine

Ingrediënten:

  • 0,5 liter melk
  • 0,5 liter room
  • 50 gram (0,5 ons of 5 afgestreken eetlepels) cacaopoeder
  • 150 gram (1,5 ons of ongeveer 10 afgestreken eetlepels) suiker
  • stukje vanille
  • 20 gram (2 lood) gelatine

Bereiding:

Breng de melk aan de kook met de vanille. Roer de suiker met de cacao door elkaar en meng ze met wat van de warme melk tot een vloeibaar papje; los de gelatine op in wat heet water.
Giet in de kokende melk eerst het cacao- en suikermengsel, neem de pan van het vuur en meng er dan de opgeloste gelatine door; neem er de vanille uit en giet de vloeistof in een met koud water omgespoelde puddingvorm. Roer van tijd tot tijd in de pudding, tot de massa geleiachtig begint te worden; en de gelatine dus niet meer naar de bodem zakt. Laat de pudding stevig worden en presenteer er een vanillesaus bij of wat geslagen room met suiker en vanille.