Blog

Brownies met karamel

Brownies_droste

Als je echt van chocola houdt, dan vind je dit recept het einde. En het is nog eens eenvoudig zelf te maken ook!

Ingrediënten:

  • 220 g boter (gesmolten)
  • 320 g rietsuiker
  • 1 theelepel Irish coffee-extract
  • 80 gram Droste pastilles (melk)
  • 2 eieren
  • 200 g bloem
  • snufje zout

Ingrediënten voor de karamel

  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel ahorn siroop
  • 75 g fijne tafelsuiker
  • 25 g boter, in stukjes gesneden
  • 60 g gezouten pinda’s, grof gehakt
  • ½ theelepel zout

Verdere benodigdheden

  • 2 pannen
  • spatel
  • bakblik
  • bakpapier
  • garde

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de bakvorm in met wat boter en bekleed de vorm daarna met bakpapier.
Breng voor de karamel in een pan de slagroom met de ahorn siroop aan de kook. Strooi hier de suiker doorheen en voeg de stukjes boter toe en blijf roeren. Roer er wanneer de boter gesmolten is ½ theelepel zout door.
Let op! Dit mengsel wordt heel heet. Blijf goed roeren tot de karamel indikt. Schraap hierbij ook goed over de bodem en zijkanten; de suiker kan snel aanbranden anders.De karamel zal nu langzaam aan donkerder kleuren. Wanneer de karamel de kleur heeft van toffee, giet je de karamel over in een kom. Schep er de pinda’s door en zet weg. Terwijl de karamel afkoelt zal deze nog dikker worden.Laat in een pan de boter smelten met de chocola. Neem de pan van het vuur en schep er de suiker en Irish coffee extract door. Meng goed tot de suiker goed gemengd is. Voeg een ei toe en roer tot het ei compleet is opgenomen, voor je het tweede ei toevoegt. Schep er dan de bloem en een snufje zout door tot je een glad beslag hebt. Schep het beslag over in de bakvorm en giet dan de karamel er bij. Mix de twee door elkaar om een gemarmerd effect te krijgen.Bak 20 tot 25 minuten in de oven tot de brownies-koek van de wand van de vorm loskomt. Laat goed afkoelen voor je de koek in blokken snijdt.

No comments yet.

Geef een reactie