Blog

Cakepops

cakepops

Een prachtige cake gebakken, maar bij het uit de vorm halen breekt de cake in stukken. Zonde? Dat zeker. Weggooien? Nee! Van een gebroken cake kunt u heel eenvoudig heerlijke cakepops maken. Cakepops zijn grote lollies van cake, een soort mini cupcake op een stokje. Dit is een erg leuk recept om samen met kinderen te maken!

Ingrediënten:

  • 1 cake, of de gebroken stukjes van een andere cake
  • 150gr botercrème
  • Droste cacaopoeder
  • Droste chocolade pastilles
  • strooisel naar keuze

Benodigdheden:

  • 2 kommen
  • mixer
  • spatel
  • bakpapier
  • bakjes
  • cakepop stokjes
  • silicone cakepop vorm
  • schaal of bord

Bereiding:

Mix de botercrème zoals op de verpakking staat en voeg hier de Droste cacao aan toe. Mix hier met de spatel de cake doorheen tot dat alles goed gemengd is. Vul de silicone bakvorm met het beslag. Leg dit enkele uren in de koelkast om op te stijven.Als de cakepops hard aanvoelen, smelt dan de Droste pastilles in schaaltjes en roer dit goed. Haal de cakepops uit de koelkast en doop nu een stokje eerst in de gesmolten chocolade en dan in de cakepops zodat het er halverwege inzit.Zet de cakepops nog vijf minuten terug in de koelkast. Roer dan de chocolade nog een keer Cakepops goed door en verwarm dit indien nodig. Doop nu voorzichtig de cakepops in gesmolten chocolade, zodat het hele balletje bedekt is. Haal het draaiend omhoog zodat het niet drupt.
Strooi nu de versieringen over de cakepops en leg ze nu op het bakpapier op de schaal. Leg ze eventueel nog in de koelkast om de chocolade sneller te doen stollen.Mochten ze niet op een stokje blijven zitten, dan is dat geen probleem. Want zonder stokje, eten ze net zo makkelijk.
Eet smakelijk!

No comments yet.

Geef een reactie