Blog

Chocolade bavaroistaart met banaan

Een bavarois (Frans voor Beiers) is een luchtige pudding, een nagerecht, die in elke vorm kan worden gegoten, en vervolgens gekoeld wordt voordat hij wordt geserveerd.

Benodigdheden:

  • 40 g Droste cacaopoeder
  • 200 g biscuits
  • 100 g boter of margarine
  • olie
  • 1 banaan
  • citroensap
  • 6 blaadjes gelatine (10 g)
  • 2 eidooiers
  • 120 g suiker
  • 3 dl melk
  • 2 eiwitten
  • 3 dl slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 25 g banaanchips
  • 85 g pure Droste pastilles

Bereidingswijze:

Verkruimel de biscuits met de deegroller of in de keukenmachine. Smelt de boter en roer de koekkruimels erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem van een springvorm (24 cm). Laat 20 minuten in de koelkast opstijven. Vet de rand van de vorm in met olie.

Pel de banaan, snijd hem in plakjes en bedruppel deze met citroensap. Verdeel de plakjes over de taartbodem. Week de gelatine in koud water. Klop de eidooiers met de suiker en Droste cacaopoeder, zodat er een dik en schuimig mengsel ontstaat. Breng de melk aan de kook en schenk dit al kloppend bij het dooiermengsel. Schenk het terug in de pan en verwarm al kloppend tot tegen het kookpunt.

Knijp de gelatine uit en los deze al roerend op in de warme pudding. Laat dit afkoelen en de dikte van het eiwit krijgen. Af en toe roeren. Klop in een kom de eiwitten stijf. Klop in een andere kom 2 dl van de slagroom stijf. Schep de bavarois in de vorm en strijk de bovenkant glad.

Laat de taart in de koelkast opstijven. Verwijder de rand van de springvorm. Klop de rest van de slagroom met de vanillesuiker stijf. Garneer met de slagroom, banaanchips en chocoladekrullen.
Tip: De banaan kan uiteraard ook vervangen worden door elk ander stuk fruit, zoals aardbeien of mango.

No comments yet.

Geef een reactie