Blog

Droste pastille macaron met vruchtencrème

chocolade_macaron

Macarons zijn kleine ronde luchtige koekjes die aan elkaar geplakt zijn met een zachte vulling. Ze komen oorspronkelijk uit Frankrijk. Ze zijn gemaakt van eieren, poedersuiker, kristalsuiker, amandelpoeder of gemalen amandelen, en kleurstoffen. Om ze perfect te krijgen is vaak een heel gedoe. De Droste pastilles zijn een erg goed alternatief om als macaron te gebruiken.

Benodigdheden:

  • 90 Droste chocoladepastilles (zie smaakvariatie hieronder)

Voor de botercrème:

  • 75 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 140 gr poedersuiker
  • 1 eetlepel vruchtencoulis
  • snufje zout

Bereidingswijze:

Doe de boter en de helft van de poedersuiker in een mengkom en klop luchtig. Klop er vervolgens de resterende poedersuiker, de vruchtencoulis en een snufje zout door. Doe de botercrème in een spuitzak, spuit royale toefjes botercrème op de helft van de Droste pastille en dek af met een tweede pastille.

Smaakvariatie:

  • Droste pure pastilles met mangocoulis
  • Droste sinaasappel pastilles met aardbeiencoulis
  • Droste stracciatella pastilles met limoencoulis en fijngesneden munt
No comments yet.

Geef een reactie