Blog

Frambozen, citroen & witte chocoladetaart

frambozen-citroen-wittechocoladetaart

Ingrediënten

Eigeelmix:

  • 4 eigeel
  • 30 gr suiker
  • 40 ml melk
  • 80 gr bloem
  • 1/3 theelepel bakpoeder
  • 1 grote theelepel citroenrasp
  • 40 ml zonnebloemolie

Meringuemix:

  • 4 eiwit
  • 50gr suiker
  • 1 eetlepel citroensap

Botercrème:

  • 100 gr mix voor botercrème
  • 100 gr poedersuiker
  • 200 ml water
  • 250 gr roomboter
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 4 eetlepels citroensap

Overige ingrediënten:

  • Frambozenjam
  • Verse frambozen
  • Witte chocolade

Benodigdheden:

  • Bakblik
  • 3 kommen
  • Mixer met garder
  • Spatel
  • Bakpapier
  • Eetlepel en theelepel
  • Rasp
  • Zeef

Bereidingswijze:

Verhit de oven voor op 180c (160c bij elektrische oven) en vet een bakblik in en bekleed de vorm daarna met bakpapier.Mix de ingrediënten van de eigeelmix samen en zeef de bloem en het bakpoeder hierbij in. Mix het geheel tot er een romig beslag ontstaat. Klop daarna het eiwit stijf (meringuemix) met het citroensap tot hier pieken vormen. Mix daarna beetje voor beetje de suiker er bij, tot er stijve pieken ontstaan.

Spatel nu een kwart van de meringuemix door het eigeelmix tot dit geheel is opgenomen. Spatel er nu nog een kwart van de meringuemix door heen tot dit ook is opgenomen. Voeg daarna het eigeelmix bij de resten van de meringue toe en spatel dit rustig door elkaar tot alles is opgenomen. (niet roeren! Het beslag moet er luchtig uitzien nu). Giet de mix nu in de bakvorm en bak de cake in 35 minuten gaar. Laat het geheel goed afkoelen.

Mix nu de mix voor botercrème met de poedersuiker en water tot een lobbige massa en zet dit een uur in de koelkast om op te stijven. Mix in 10 minuten de roomboter tot een luchtige massa en schep hier lepel voor lepel de botercrèmemix doorheen tot het geheel is opgenomen. Voeg dan het citroensap en de citroenrasp door en mix dit alles goed door elkaar.

Wanneer de taart klaar is, snij deze dan in het gewenste aantal lagen en leg de lagen op z’n kop naast de onderste laag neer. Smeer de onderste laag goed in met een dikke laag frambozenjam. Op de onderkant van de volgende laag smeer je een dikke laag botercrème. Leg deze nu boven op de frambozenjam met de botercrème laag naar beneden. Herhaal deze stap voor elke laag die je gesneden hebt. Bekleed nu de gehele taart met een laag botercrème aan de buitenkant en hou een klein beetje apart om de frambozen op hun plek te houden.

Rasp de witte chocolade in grote krullen en bekleed hiermee de boven- en zijkanten van de taart. Met de achterkant van een eetlepel kun je de chocolade mooi egaal maken. Neem nu de versie frambozen en doe hier een klein beetje botercrème op en versier de bovenkant van de taart naar wens.

No comments yet.

Geef een reactie