Archive | Chocoladerecepten

Varkentjes-in-de-modder-taart

varkentjestaart

Deze taart lijkt heel moeilijk om te maken, maar is eigenlijk best simpel. Het is een taart op basis van Oreo koekjes met heel veel chocola! Heerlijk voor bij de thee met uw vriendinnen, en bij kinderen doet hij het ook heel goed! Varkentjes-in-de-modder-taart Ingrediënten: cakebeslag Oreo koekjes Ingrediënten voor de ganache: 250gr pure chocolade […]

Chocoladetaart

chocoladetaart_mettopping

Benodigdheden: 500 g pure Droste chocoladepastilles 250 g margarine 10 eieren 50 g suiker 35 g bloem Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een springvorm van 28 centimeter in. Smelt de chocolade (magnetron). Roer de boter door de gesmolten chocolade. Klop de eiwitten stijf. Klop de dooiers en suiker tot een […]

Sneeuwballen

Benodigdheden: 350 g Droste pure of melkchocolade pastilles, in stukjes 350 g basterdsuiker 275 g ongezouten boter, in stukjes 8 eieren eventueel 4 el sinaasappellikeur of Cognac Droste cacaopoeder: om te bestuiven 200 g witte Droste chocoladepastilles, in stukjes 475 ml slagroom eventueel: 1 el sinaasappellikeur Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed […]

Witte chocoladetaart

wittechocolade_taart

Iedereen weet dat aardbeien en pure of melk chocola heerlijk samen zijn. Maar wist u dat aardbeien en witte chocolade ook lekker samen smaken? Benodigdheden: 115 g witte Droste chocoladepastilles 120 ml slagroom eventueel: 1 el rum of vanille essence 115 g boter 175 g suiker 3 eieren 225 g bloem 2 el bakpoeder snufje […]

Chocolade pistache biscotti

chocolade_pistaccio

Benodigdheden: 175 g Droste chocoladepastilles puur 75 g roomboter 1 ei 75 g gepelde pistache noten (ongezouten) 200 g zelfrijzend bakmeel 1,5 theelepel bakpoeder 75 g suiker 50 g griesmeel 2 theelepels citroenrasp (potje) 1,5 el Cognac of Vieux 4 el poedersuiker Bereidingswijze: Breng een bodempje water aan de kook. Breek de chocolade boven een […]

Franse chocoladetaart

franse_chocoladetaart

De Fransen staan bekent om hun patisserie. U hoeft geen Franse patissier te zijn om zelf ook een heerlijke chocoladetaart te bakken. Benodigdheden: 250 g Droste melkchocolade in kleine stukjes 225 g boter in kleine stukjes Eventueel: cognac of sinaasappel likeur 90 g suiker 5 eieren 1 el bloem poedersuiker slagroom Bereidingswijze: Verwarm de oven […]

Chocoladekoekjes

chocolade_koekjes

Niets te doen op een regenachtige vrije middag? Met deze bijzondere chocolade koekjes en een lekkere kop warme thee wordt het toch genieten. Benodigdheden: 250 g suiker 250 g geschaafde amandelen. 1 mespuntje kaneel 2 el bloem 2 eiwitten 100 g Droste pastilles extra puur 2 á 3 eetlepels suiker Bereidingswijze: Vermeng de suiker, amandelen, […]

Warme chocolademelk

chocolademelk_kaneel

De lekkerste warme chocolademelk maakt u eenvoudig zelf. Variatietip: Ook lekker met een scheutje rum, vanille, kaneel of marshmallow. Benodigdheden (voor 1 beker): 8 g Droste cacaopoeder (= 1 eetlepel) 20 g suiker (of 15 g suiker en ½ zakje vanillesuiker) 2 dl melk slagroom Bereidingswijze: Vermeng in een beker de Droste cacaopoeder en suiker. […]

Chocolademuffins

chocolademuffin

Zelf eenvoudig chocolademuffins maken, zonder een kant en klaar pakket? Wij laten u zien dat u heel simpel de lekkerste chocolademuffins zelf maakt. Benodigdheden: 25 g Droste cacaopoeder 1 ei 1/8 liter melk 0,8 dl maïsolie 190 g bloem 1 zakje bakpoeder snufje zout 110 g suiker papieren cake- of muffinvormpjes Bereidingswijze: Verwarm de oven […]