Blog

Wittechocolade aardbei ijsbonbon

Wittechocolade_aardbei

De echte chocoladekenner weet, chocolade en aardbei smaakt hemels samen. Dit is een eenvoudig ‘recept’ voor een heerlijke en aparte chocolade-ijsbonbon. Uiteraard ook met melk chocolade of pure chocolade te maken.

Benodigdheden:

  • aardbeien
  • Droste witte chocoladepastilles
  • kleine siliconenvormpjes (zoals voor ijsblokjes)

Bereiding:

Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Leg al het fruit op een schaaltje, zorg ervoor dat deze niet nat is.
Smelt de Droste witte pastilles in een bakje (au bain marie), totdat alle pastilles gesmolten zijn en er een smeuïg geheel ontstaan is. Vul nu de vormpjes met deze heerlijke gesmolten chocolade en leg daarin de aardbei. Druk deze een klein beetje aan, zodat de aardbei goed onder is en bedekt is met de chocolade. Zet nu de ijsblokjesvorm in de vriezer en haal deze na enkele uren uit de vriezer. Zo is er een heerlijke ijsbonbon ontstaan met vers fruit!

No comments yet.

Geef een reactie