Chocoladevla met sinaasappelen

Ingrediënten:

  • 6 dl melk
  • 30 gram Droste cacaopoeder (3 afgestreken eetlepels)
  • 60 gram suiker
  • 20 gram maïzena (2 afgestreken eetlepels)
  • 1 a 2 eieren
  • 2 sinaasappels

Bereiding:

Breng de helft van de melk aan de kook en meng intussen met de overige melk de door elkaar geroerde suiker, maïzena, eierdooier en cacao aan. Voeg er zo veel van de hete vloeistof bij, dat het mengsel gemakkelijk vloeibaar is. Giet het in de kokende melk en laat het even (onder voortdurend roeren) doorkoken tot het gaar en gebonden is. Laat de vla, af en toe roerende, koud worden.
Pel de sinaasappelen, verwijder zorgvuldig al het wit, snijd met een scherp mes de vruchten in dunne plakjes en leg die in een glazen schaal, nadat de pitten er uit genomen zijn.