Over Droste

In 1863 opent de banket- en koekbakkerij van Gerardus Johannes Droste in Haarlem zijn deuren voor het publiek. Klanten kunnen er terecht voor een kopje waterchocolade en er worden allerhande zoetwaren verkocht, waaronder ook de door hem bedachte “Pastilles” chocolade.

Inmiddels is er veel veranderd in de chocolade-industrie.
Droste is echter altijd trouw gebleven aan zijn speciale recept en authentieke Hollandse manier van chocolade maken. We gebruiken niet bewerkte pure cacaoboter en concheren de chocolade op veel lagere temperaturen dan de meeste andere chocolademerken waardoor er veel meer van de originele smaakbestanddelen van de cacaoboon behouden blijven. Bij Droste vervliegen die smaakbestanddelen juist niet door minder en op lagere temperatuur bewerkingen.  En dat zorgt voor die unieke Droste smaak!

Mooi traditioneel, oer Hollands, vakmanschap sinds 1863!

Droste is in de loop der jaren uitgegroeid tot een zeer bekend internationaal merk, met diverse ambachtelijke chocoladeproducten zoals de bekende Droste Pastilles en Droste cacao, de bekende ‘Verpleegster’ verpakking met het Wereldberoemde ‘Droste Effect’. Het iconische Droste mannetje was even uit beeld maar geen zorgen, het Droste mannetje komt weer helemaal terug!

Veel gestelde vragen

Heeft u een vraag over het bedrijf Droste of over onze producten? De meest gestelde vragen hebben wij voor u op een rij gezet met daarbij een passend antwoord. Mocht u een vraag hebben die niet vermeld staat, vul dan het speciale vragenformulier in.

De geschiedenis van Droste

Doordat Droste al sinds 1863 bestaat, heeft het bedrijf een rijke historie. Hieronder vind u een aantal van onze (chocolade) hoogtepunten.