Geschiedenis van Droste

Doordat Droste al sinds 1863 bestaat, heeft het bedrijf een rijke historie. Hieronder vind u een aantal van onze (chocolade) hoogtepunten.

Droste Chocolade boeken

Droste, de geschiedenis van de Haarlemse cacao

De geschiedenis van Droste kunt u ook lezen in het boek ‘Droste de geschiedenis van de Haarlemse cacao’, geschreven door A. Ebeling en W. Hering. De geschiedenistekst die u op deze website vindt, is hier een verkorte weergave van.

Auteur: Ebeling A.
Co-auteur: Wies Hering
Uitgever: VBK Media
Nederlandstalig | ISBN 90-6076-433-1

droste-boek-1

Droste; de geschiedenis van de Haarlemse cacao-en chocoladefabriek aan het Spaarne

Auteur: Ebeling A.
Co-auteur: Wies Hering
Uitgever: VBK Media
Nederlandstalig | 96 pagina’s | ISBN 97-8906-0764-336

droste-boek-2

Droste, een blik waardig

Dit boek is niet alleen een ‘must’ voor de Drosteverzamelaar,
maar tevens interessant voor liefhebbers van andere blik- en kartonverpakkingen.

Auteur: Job Gerardus Koens
Uitgever: Calbona
Nederlandstalig | 320 pagina’s | 97-8949-187-2518

Droste verzamelobjecten

Droste Cacaoblikjes

Droste’s cacao- en chocoladefabrieken, voorheen in Haarlem, geniet bij het grote publiek grote bekendheid vanwege de “Verpleegster cacao”, die al bijna honderd jaar op de markt wordt gebracht in de bekende cacaoblikjes. Deze blikjes zijn zeer gezochte verzamelobjecten. Ook bij albumverzamelaars neemt Droste een bijzondere plaats in. Droste komt bij de grote vooroorlogse uitgevers van klassieke albums op een eervolle vierde plaats, direct na de drie koek- en beschuitfabrikanten Verkade, Bussink en Hille. Droste heeft tussen 1928 en 1938 vijf albums uitgebracht. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website plaatjesalbums.info.

Het Droste-effect

Sinds 1900 staat de verpleegster, geïnspireerd op het schilderij ‘La belle chocolatière’, op Droste’s cacaoverpakking afgebeeld. Indertijd werd hiermee de heilzame werking van cacao onderstreept. Het in zichzelf repeterende beeld van de verpleegster die een dienblad vasthoudt, staat wereldwijd bekend als het ‘Droste effect’ .

Meer Droste verzamelproducten?

Voor de liefhebbers èn verzamelaars van Droste-producten verwijzen wij u naar het Nederlands BakkerijMuseum in Hattem waar een grote collectie Droste artikelen aanwezig is.

Droste Experience

In samenwerking met bakker Woltje uit Volendam is er een unieke belevenis ontwikkeld. In het huisje van Droste wordt je mee genomen in de wereld van Droste door middel van beeld, geluid en natuurlijk ook een proeverij van de Pastilles.

Iedere kamer in het huisje heeft een eigen thema. Zo wordt er stil gestaan bij de Chocoladeletters, de welbekende Pastilles en ook bij de cacaopoeder van Droste.

Wanneer je door het huisje loopt, krijg je het gevoel dat je jaren terug bent gegaan in de tijd en bent geëindigd in de jaren 60. Ook is er een speciale wand met daarop alle wereld gebeurtenissen waarbij Droste aanwezig was!

De toeristische trekpleister is leuk voor jong en oud en is vanaf nu geopend voor iedereen. Toegang is gratis!

Adres gegevens:
Haven 98
1131 EV Volendam

Droste nostalgie

Bent u benieuwd naar onze oude cacao blikken van zeker 100 jaar geleden of affiches en andere reclame-uitingen van vroeger? Bekijk deze dan op ons Pinterest profiel.

52 Chocoladerecepten van toen

Droste heeft op een stoffige zolder een klein receptenboekje van Droste van zo’n 100 jaar geleden gevonden. Hierin staan 52 overheerlijke chocoladerecepten, die nu ook nog lekker zijn.