Veel gestelde vragen over Droste

Heeft u een vraag over het bedrijf Droste of over onze producten? De meest gestelde vragen hebben wij voor u op een rij gezet met daarbij een passend antwoord. Mocht u een vraag hebben die niet vermeld staat,  vul dan het speciale vragenformulier in.

Waar kan ik Droste producten vinden?

Onze producten kunt u vinden in de schappen bij de grotere supermarkten zoals AH en Jumbo. Verder kunt u Droste producten vinden bij speciaalzaken, luchthavens, souvenirwinkels, drogisterijen en pompstations.

Waar is Droste gevestigd?

Sinds 1986 is Droste overgeheveld van Haarlem naar het Gelderse Vaassen. Meer informatie over de geschiedenis van Droste is te vinden op de pagina: Over Droste – Geschiedenis.

Verzorgen jullie ook rondleidingen?

Helaas verzorgen wij geen rondleidingen in ons bedrijf. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de veiligheids- en hygiënevoorschriften.

Is het Droste jaarverslag beschikbaar voor externen?

Door haar juridische ondernemingsvorm is Droste BV niet verplicht haar jaarverslagen openbaar te maken en zij heeft er voor gekozen dit dan ook niet te doen. Voor meer informatie zou u contact op kunnen nemen met de Kamer van Koophandel Apeldoorn.

Waar kan ik materiaal voor een spreekbeurt/werkstuk vinden?

Kijk hiervoor op de pagina’s: Over Droste.

Staan er momenteel vacatures bij Droste open?

Bekijk hiervoor de pagina: Vacatures bij Droste

Ik verzamel Droste-artikelen. Kunnen jullie me helpen mijn collectie uit te breiden?

Wij hebben zelf niet al onze producten die we in de loop van de jaren hebben ontwikkeld in eigen bezit. Wel bestaat er een levendige handel op het Internet. Ons advies is dan ook om sites als marktplaats en ebay te bezoeken om op deze manier unieke Droste-artikelen te verkrijgen.

Onze Droste collectie is te bezichtigen in het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem en bij de Droste Experience van bakker Woltje in Volendam.

Hoe komt het dat de chocolade wit is uitgeslagen?

De oorzaak hiervan is dat de chocolade tijdens vervoer en/of opslag waarschijnlijk niet juist behandeld is. Door relatief grote temperatuur verschillen is de in de chocolade aanwezige cacaoboter aan de oppervlakte getreden en vervolgens gekristalliseerd. Dit doet op zich geen afbreuk aan de kwaliteit van het product, het is zelfs een teken dat de chocolade van kwalitatief goede samenstelling is. Door het witte laagje ziet de chocolade er echter minder smakelijk uit. Verder kan de warmte effect hebben op de smaak.

Zijn Droste producten kosjer?

Nee. Droste’s producten zijn niet kosjer. Behalve Droste Cacao, dit product is zelfs kosjer voor pesach.

Maakt u ook paaseitjes?

Nee. Al sinds enige jaren vervaardigt Droste geen paaseitjes meer.

Zijn Droste-producten glutenvrij?

Alle producten zijn glutenvrij. Alleen de straciatella kan sporen bevatten van (maar blijft daarbij onder de wettelijke norm).

Doet Droste aan sponsoring?

Alhoewel wij elk doel sympathiek vinden, kunnen wij helaas niet aan uw sponsorverzoek voldoen.
De reden is dat Droste sinds enige jaren niet meer bijdraagt aan sponsoring. Noch financieel, noch in goederen.

Op zoek naar een stage of leerplek in het mbo?

Droste is een erkend leerbedrijf voor de afdeling kwaliteit. Als student kun je zien of er een plek voor je is door het aanmelden via https://www.s-bb.nl/studenten/stageplek-vinden