Romige chocoladevla

Naast een eenvoudig recept voor chocoladevla, is er ook een iets uitgebreidere versie. Deze staat ook in ons nostalgische receptenboekje van zo’n 100 jaar geleden. Puur genieten!

Ingrediënten:

  • 1/4 liter melk
  • 1/4 liter room
  • 30 gram Droste cacaopoeder (3 afgestreken eetlepels)
  • 60 gram suiker
  • merg uit een vanillestokje
  • 10 gram maïzena
  • 2 eieren

Bereiding:

Breng de melk met de room en de vanille zachtjes aan de kook (indien gewenst met een beetje merg uit een vanillestokje). Roer intussen de cacao, de suiker en de maïzena door elkaar, met 1 heel ei en een dooier van het andere ei. Verdun het mengsel met wat van de warme melk en giet het, als het goed vloeibaar is, onder voortdurend roeren in de pan met hete melk. Blijf roeren tot het mengsel gaar en gebonden is, neem dan de vla van het vuur en laat ze, nu en dan roerende, afkoelen. Klop ten slotte het overgehouden eiwit stijf en roer het luchtig door de vla.